Om oss

Koncernen Ab Mariehamns Parti består i huvudsak av två verksamhetsgrenar. MP Livs som är importör och grossist inom livsmedel samt Byggvaruhuset som i huvudsak bedriver bygghandel. Dessutom äger bolaget fastigheter för eget bruk och uthyrning. 

Ab Mariehamns Parti är dotterbolag till Wiklöf Holding Ab, som kontrollerar drygt 70% av aktierna. Övriga ägare är åländska företag och privatpersoner.

MP Livs

MP Livs är den ledande livsmedelsgrossisten på den åländska marknaden. Dessutom en av de största aktörerna inom skeppshandel på Östersjön. MP Livs levererar proviant till fartyg samt till restauranger, skolor, daghem, kiosker och butiker på Åland.

Byggvaruhuset

Byggvaruhuset är Ålands största byggmarknad. Vi vänder oss till både företag och enskilda konsumenter och erbjuder våra kunder ett brett och djupt sortiment. 

Vid Byggvaruhuset hittar du det mesta av det bästa. Säljytan är totalt 10.000 kvadratmeter med sammanlagt ca 26.000 artiklar inom bygg, hem och fritid. Allt från golv, tak och inredning till båtliv och trädgård.